Майстерня Луїса Форнаґери/El estudio de cerámica de Lluís Fornaguera

Досвід, набутий внаслідок знань, певного часу практики, експериментів з матеріалом, формою, техніками у художній кераміці дозволяють акумулювати, втілювати у творчості пережите, побачене, почуте, омріяне… однак, неабиякого взаємозбагачення можна осягнути завдяки спілкуванню й співпраці з митцями.

Цього року мені трапилася чудова нагода познайомитися із каталонським керамістом Луїсом Форнаґерою. Як на мене, це особлива зустріч з майстром, який знає і любить свою справу. В його погляді – глибина й уважність, у словах –лаконізм та правда. Спілкування з ним має особливе значення, закарбовується в пам’яті, супроводжується взаєморозумінням, хвилюючим прагненням пізнавати нове, відзначати важливе й ціннісне, доповнювати – те, що так необхідне для життя й розвитку творчої особистості.

Чим важлива для мене зустріч з Луїсом – окрім вищесказаного, у нас спільний інтерес – виготовлення керамічних музичних інструментів, а отже є чим поділитися й, водночас, навчитися…

  

Луїс Форнаґера мав можливість вдосконалювати свої вміння у різних куточках Іспанії (Валенсія, Арагон, Андалусія, Кастилія – Ла Манча, Мурсія та Канарські острови), окрім закінчення мистецької освіти у Каталонії (школа імені Пау Ґарґайо). Збагаченню знань та технік сприяло практикування у майстернях Марокко та Індії.

Свистунці:

 DSC00109

Різноманітні перкусійні інструменти “Уду”:

DSC07369

Декоративна тарілка:

 

У майстерні Луїса. Моя маленька творча робота.

DSC09760

DSC09794

Луїс із щойно виготовленою окариною-черепахою…

DSC09774

А це моя муха:

Патіо. Риби, рослинки, каміння…

DSC09770DSC09766

DSC00167

DSC00165

DSC00180

DSC00178

Недозріла хурма…

DSC09719

Add a comment...